Brie tyylinen juusto

Aineet:
 8 l Tilamaitoa tai Täysmaitoa
 1/4 tl Flora Danica tai Lactoferm MSE
 1/16 tl Penicillium Candidum
 1/32 tl Geotrichum Candidium
 5 ml Juoksutetta sekoitettuna ½ kpp vettä
 Hienoa merisuolaa

Ohjeet:

  1. Lämmitä maito 32C
  2. Lisää Flora Danica, P Candidium ja G Candidium
  3. Anna levätä 5 min
  4. Sekoita herätteet/homeet maitoon.
  5. Anna levätä 30 min.
  6. Lisää juoksute joka on liuotettu ½ kpp vettä.
  7. Sekoita hyvin 1 min ajan.
  8. Anna levätä 90 min tarkista massa
  9. Jos käytät molemmista päistä avoimia muotteja niin aseta kunkin muotin alle ensin esim leikkuulauta tms. ja sen päälle bampumatto ja siihen sitten muotti.
  10. Lapioi massa muotteihin (150-200mm halkaisia). Jos kaikki massa ei kerralla mahdu muotteihin joten odota n 30 min ja jatka täyttämistä, jos ei vieläkään mahdu niin odota toiset 30 min ja jatka täyttämistä.
  11. Anna valua 4 tuntia.
  12. Aseta bampu-/muovimatto ja esim pieni leikkuulauta muottien päälle. Käännä muotit ylösalaisin
  13. Anna valua 8-12 tuntia
  14. Toista kääntö.
  15. Anna valua/kypsyä 8 tuntia, peitä juustot harsolla tai matolla
  16. Toista kääntö.
  17. Lisää 2 tl suolaa jokaisen juuston yläosaan ja hiero se yläpintaan.
  18. Anna kuivua 8-12 tuntia
  19. Toista kääntö
  20. Toista suolaus.
  21. Anna kuivua 8-12 tuntia
  22. Käännä juustot muoteissa.
  23. Anna kuivua 8-12 tuntia.
  24. Aseta juustot kypsytyslaatikkoon
  25. Aseta laatikko/laatikot tilaan jossa n. 10C ja 90% RH kosteus.
  26. Käännä juustot päivittäin ja tarkista hometilanne.
  27. 3-4 päivän jälkeen valkohometta pitäisi olla pinnassa.
  28. 10-15 päivän jälkeen homeen tulisi peittää juustojen pinnat.
  29. Kääri juustot juustopaperiin/vahapaperiin. (hengittävä)
  30. Laita käärityt juustot kypsennyslaatikkoon.
  31. Siirrä juustot jääkaappiin (4-6C). Kypsenna noin 4-8 viikkoa, käännä päivittäin.

NAUTI 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top