Aineet:
8 l Tilamaitoa tai Täysmaitoa
1/4 tl Flora Danica tai Lactoferm MSE
1/16 tl Penicillium Candidum
1/32 tl Geotrichum Candidium
5 ml Juoksutetta sekoitettuna ½ kpp vettä
Hienoa merisuolaa
Ohjeet:
- Lämmitä maito 32C
- Lisää Flora Danica, P Candidium ja G Candidium
- Anna levätä 5 min
- Sekoita herätteet/homeet maitoon.
- Anna levätä 30 min.
- Lisää juoksute joka on liuotettu ½ kpp vettä.
- Sekoita hyvin 1 min ajan.
- Anna levätä 90 min tarkista massa
- Jos käytät molemmista päistä avoimia muotteja niin aseta kunkin muotin alle ensin esim leikkuulauta tms. ja sen päälle bampumatto ja siihen sitten muotti.
- Lapioi massa muotteihin (150-200mm halkaisia). Jos kaikki massa ei kerralla mahdu muotteihin joten odota n 30 min ja jatka täyttämistä, jos ei vieläkään mahdu niin odota toiset 30 min ja jatka täyttämistä.
- Anna valua 4 tuntia.
- Aseta bampu-/muovimatto ja esim pieni leikkuulauta muottien päälle. Käännä muotit ylösalaisin
- Anna valua 8-12 tuntia
- Toista kääntö.
- Anna valua/kypsyä 8 tuntia, peitä juustot harsolla tai matolla
- Toista kääntö.
- Lisää 2 tl suolaa jokaisen juuston yläosaan ja hiero se yläpintaan.
- Anna kuivua 8-12 tuntia
- Toista kääntö
- Toista suolaus.
- Anna kuivua 8-12 tuntia
- Käännä juustot muoteissa.
- Anna kuivua 8-12 tuntia.
- Aseta juustot kypsytyslaatikkoon
- Aseta laatikko/laatikot tilaan jossa n. 10C ja 90% RH kosteus.
- Käännä juustot päivittäin ja tarkista hometilanne.
- 3-4 päivän jälkeen valkohometta pitäisi olla pinnassa.
- 10-15 päivän jälkeen homeen tulisi peittää juustojen pinnat.
- Kääri juustot juustopaperiin/vahapaperiin. (hengittävä)
- Laita käärityt juustot kypsennyslaatikkoon.
- Siirrä juustot jääkaappiin (4-6C). Kypsenna noin 4-8 viikkoa, käännä päivittäin.
NAUTI 😊