Vesa Raita 66V eläkeläinen jolla on aivan selvästi liikaa aikaa 🙂
Allekirjoittaneesta hieman taustaa eli viimeiset 30v työelämässä tietotekniikan konsulttina ja eläkkeelle päästyäni kokeilin erilaisia harrastuksia, tosin pyörätuoli hieman rajoittaa. Muutaman vuoden tein erilaisia kokeiluja makkaran ja lihojen kypsyttämisestä (Dry age) ja jossain välissä n. 1,5 vuotta sitten heräsi ajatus tehdä nimenomaan kypsytettyjä juustoja kotikonstein ja siitä tämä harrastus on sittemmin hieman riistäytynyt käsistä 🙂
Nyt noin 300 juustokiekkoa tehneenä, yrityksen ja erehdysten kautta onnistumisiin ja toki välillä epäonnistumisiinkin niin ajattelin jakaa tätä tietoa kiinnostuneille ihmisille. Jo aikaisemmin olin perustanut Facebook ryhmän nimeltä ”Juustoa kotikonstein” joka on kanava tietojen vaihtamista ja jakamista varten. Sen käyttöominaisuudet ovat kuitenkin rajalliset joten ajattelin omien WEB sivujen perustamista josta tieto olisi saatavilla helposti.
Tervetuloa siis juustoteon ihmeelliseen maailmaan. Käsittelemme täällä pääasiassa kypsytettyjen juustojen valmistusta kotona kuten Edam, Emmental, erityppiset homejuustoja jne. Olen koittanut kerätä näille sivuille paljon informaatiota juustojen valmistuksesta kotikonstein. Valmistuksen prosesseihin en kovin syvällisesti puutu vaan keskityn olennaiseen eli miten helposti valmistat kypsytettyjä juustoja kotikonstein.
Joten tervetuloa juustomaakarien joukkoon.
Vesa