Ibores tyylinen juusto

Aineet
• 10-12l Täys- tai Tilamaitoa
• 1/16 tl Hapate MA 4002 tai Lactoferm MSY
• 2 ml Juoksute (Åström 5ml) sekoitettuna keitettyyn/jäähdytettyyn veteen
• ½ tl Kalsiumkloridi jos käytät Täysmaitoa
• Oliiviöljyä
• Savupaprikajauhetta
• 4 l 25% suolaliuos


Ohjeet
• Lämmitä maito 30°C.
• Lisää Kalsiumkloridi tarvittaessa, sekoita
• Lisää Hapate, anna levätä 2-3 min, sekoita
• Anna levätä 60 min
• Lisää Juoksute, sekoita max 1 min
• Anna levätä 60 min, tee veitsitesti
• Kun massa hyytynyt kunnolla leikkaa n. 7-8 mm kuutioiksi vaakasuuntaan
juustoharpulla ja pystysuuntaan veitsellä.
• Anna levätä 10 min, jos massa alkaa kiinteytymään niin sekoita kerran 2 min
• Anna levätä, kunnes heraa nousee reilusti massan pinnalle
• Sekoita massaa varovasti ja säännöllisesti 30 min
• Anna massan laskeutua kattilan pohjalle
• Siirrä massa muottiin, jossa harso, painele hieman kädellä tiivistäen massaa
• Siirrä muotti prässiin
• Prässää 11kg ja 60 min
• Poista juusto muotista/harsosta, käännä juusto ja laita takaisin
• Prässää 22kg ja 90 min
• Toista kääntö
• Prässää 34kg ja 4 tuntia
• Laita juusto suolaliemeen 3 tunniksi
• Suolaa yläpinta (1 tl)
• Käännä juusto puolivälissä, suolaa yläpinta
• Poista juusto suolaliemestä, kuivaa pyyhkeellä/talouspaperilla
• Anna kuivua huoneen lämmössä 1-2 päivää harsolla suojattuna
• Tee oliiviöljy/savupaprikaseos (tahnamainen, ei liian löysä)
• Puhdista juuston pinta, levitä tahna juuston pintoihin
• Laita juusto tilaan, jossa 13C ja 80-85% RH 4-6 viikkoa
• Uusi oliiviöljy/savupaprika käsittely kun paprika on kuivunut juuston pintaan ja
öljy imeytynyt juustoon
• Jos juuston paprikapintaan ilmestyy homeita niin pyyhi 2% suolaliuoksella
kastetulla pyyhkeellä tai vastaavalla.
• Uusi tai paikkaa tarvittaessa öljy/paprikakäsittely

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top