Juustojen maustaminen

Aromien/värin lisäys juustoon

Samalla tavalla kuin maustat mitä tahansa valmistamaasi ruokaa, juustosi voi hyötyä joistakin lisämauista. On olemassa juuston lisäaineita, jotka voivat auttaa maustamaan juustosi. Tässä lyhyt lista aineista ja käytöstä.

Lipase
Tätä ainesosaa käytetään antamaan pikanttia makua, italialaistyylinen maku juustoon. Lisätään maitoon alkuvaiheessa. Sopii hyvin: Monterey, Havarti, Feta, Sinihomejuusto, Parmesaani, Provolone + useampaan muuhun kovaan tai puolikovaan juustoon

Annato
Tämä täysin luonnollinen tuote on johdettu Annattopuun siemenistä, ja se on loistava tapa lisätä seuraavaan juustoerään oranssia väriä. Valmistatpa sitten kotitekoista juustokastiketta tai mukavaa terävää cheddaria, tämä juustoväri voi helposti tehostaa juustoesittelyäsi. Lisätään maitoon alkuvaiheessa. Sopii käytännössä mihin tahansa kovaan tai puolikovaan juustoon (miksei pehmeämpiikin)

Syötävä Tuhka (Edible Ash)
Vaikka et ehkä käytä sitä sen maun vuoksi, syötävä tuhka voi lisätä juuston houkuttelevuutta. Auttaa myös jonkinverran neutraloimaan juuston kuoren pH:ta, mikä auttaa sitä läpi pitkän kypsytysprosessin. Sopii hyvin Morbier, Brie, Camembert.

Viinihappo (Tartaric Acid)
Tämä lisäaine on välttämätön Mascarponen valmistuksessa, ihanan kermaisessa juustossa, jossa on dekadentti makea maku.

Sitruunhappo (Citric Acid)
Tämä on yksi must lisäaine kun valmistat esim. Ricottaa, Mozzarellaa, Paneeria, Raejuustoa. Sitruunahappoa lisätään maidon happamoittamiseksi ja juustomassan koaguloimiseksi.

Yrtit ja Yrttisekoitukset (Herbs)
Tässä on vain mielikuvitus rajana, Timjami, Tilli, Ruohosipuli, Basilika, Rakuuna, Rosmariini, Persilja… Yleensä kuivattu mauste(sekoitus) lisätään kun juustomassasta on hera valunut pois ja sekoitetaan käsin massaan.

Pippurit (Peppers)
Antaa pikkasen potkua juustolle ja kauniin värikkään massan. Käytä joko rouhetta/hiutaleita, hienoksi pilkottua jalopenoa yms tai sitten kokonaisia pippureita esim Viherpippuri. Habaneroa jos haluat tulista juustoa 😊
Pepper Jack on hyvä esimerkkijuusto.

Nestemäinen Savu (Liquid Smoke)
Vaihtoehto juuston kylmäsavustukselle, Lisää 1-3 tl tai ohjeen mukaan kun juustomassasta on hera valunut pois ja sekoitetaan käsin massaan. Voimakkuus voi aiheuttaa yllätyksiä joten varovainen annostuksen kanssa.

Maailmalla on paljon erityyppisiä maustetuja juustoja joten tämä lista ei ole kattava mutta pääasialliset mausteet on käyty läpi. Noudata aina annostuksessa juuston tekoohjeen annostuksia. Voit myös kokeilla omia makuja…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top