Tarvitset kuitenkin muutamia välineitä, jotta homma onnistuu mutta suurimman osan voit niistä tehdä itse tai sitten ne ovat valmiina jo keittiössä
Maidon/Massa lämmittäminen: Kaksi kattilaa, toinen maitoa varten (8-10l) toinen vesihaudetta varten. Joko isompi, jolloin maitokattila mahtuu sisälle vesihauteeseen tai sitten karvan pienempi ja maitokattila tulee sen päälle. Maidon lämpötilan tarkkailuun tarvitset lämpömittarin joko analoginen vanha ”kinkkumittari” tai sitten nykyaikainen digitaalimittari. Mittarin tulisi olla kohtuullisen tarkka ja helppolukuinen. Suosittelen lämpimästi tuota jälkimmäistä.
Pientarvikkeet ovat reikäkauha, pallovispilä, harsoa ja isohko siivilä.
Juustomuotin voit tehdä itse kuten allekirjoittanut aikoinaan. Ota 2-3 l vanha muovipurkki (iso hillopurkki on hyvä) ja poraa siihen 3 mm reikiä todella tiheään joka puolelle ja pohjaan. Lisäksi tarvitset tähän pyörän levyn, joka menee muotin sisään juustonmassan päälle eikä saa olla kovin isoa rakoa levyn ja muotin välissä, muuten massa pursuaa ylös puristuksen aikana. Tarvittavat painot sijoitetaan tämän levyn päälle se painaa juustomassaa tasaisesti. Levyn voit leikata, vaikka vanhasta paksusta muovitarjottimesta, leikkuulaudasta, puulevystä tai muusta sopivasta JÄYKÄSTÄ materiaalista.
Juustomassan painamisen painoina voit käyttää sopivan kokoisia käsipainoja, vedellä tai hiekalla täytettyä purkkia yms.
Juuston kypsyttämiseen et tarvitse kummoisiakaan välineitä, esim. Yesterdaze juusto säilytetään suolauksen jälkeen jääkaapissa ilman mitään ”käärettä” ja on syötävissä jo päivän säilytyksen jälkeen. Guidos, Monterey Jack ja muutamat muut juustot taas vaativat vakuumipakkauskoneen, joka löytyy jo monesta taloudesta.
Sitten tarvitset Juoksutetta, Hapatteita, Lipasea (Kalsiumkloridia jos käytät Täysmaitoa).