Todella helppo ja nopea juustomainen tuote, valmiina syötäväksi jo seuraavana päivänä mutta anna sille aikaa 4-6 päivää.
AINEET:
8-10 l Tilamaitoa tai Täysmaitoa
1/4 tl Lipase liuotettuna 0,5 dl keitettyyn ja jäähdytettyyn veteen
1/8 tl MOT92 tai 1/16 tl Lactoferm SLBH + 1/16 tl Lactoferm MSO Hapate
2.0 ml Juoksute (Åström 5 ml) liuotettuna 1 dl keitettyyn ja jäähdytettyyn veteen.
4l 12°C 25% suolaliuos
1/2tl Kalsiumkloridi liuotettuna 1 dl keitettyyn ja jäähdytettyyn veteen jos käytät Täysmaitoa
OHJEET:
- Lämmitä maito 32°C
- Lisää Lipase, sekoita.
- Lisää Kalsiumkloridi jos tarvitset ja sekoita.
- Lisää Hapate, anna levätä 5 min, sekoita
- Lisää Juoksute, sekoita Max 1 min.
- Anna levätä 60 min.
- Tarkista massan kiinteys (veitsitesti, ”clean brake”).
- Leikkaa massa 2,5 cm kuutioiksi juustoharpulla ja veitsellä.
- Anna levätä 90 min.
- Sekoita hetki erottaaksesi massan kuutiot.
- Nosta lämpötila 53°C 30 min aikana.
- Sekoita silloin tällöin, jotta massa ei kiinteydy uudestaan.
- Massan raekoko tulisi olla kahvipavun kokoisia.
- Kaada massa siivilään, jossa harso.
- Anna valua 3 min.
- Siirrä massa harsoineen muottiin.
- Prässää juustoa 3 kg ja aika 30 min.
- Poista juusto prässistä/muotista/harsosta, käännä ja paketoi uudestaan.
- Prässää uudestaan paino 7 kg ja aika 2 tuntia.
- Poista juusto prässistä/muotista/harsosta, käännä ja paketoi uudestaan.
- Prässää uudestaan, paino 10 kg ja aika 8 tuntia tai yön yli.
- Laita juusto 25% suolaliuokseen, aika 6 tuntia. Suolaa yläpinta (1-2 tl).
- Puolivälissä käännä juusto ja suolaa yläpinta (1-2 tl).
- Poista juusto suolaliemestä, kuivaa juusto.
- Aseta juusto kypsytyslaatikkoon ja laatikko jääkaappiin. 1 vuorokausi.
- Juusto on valmista nautittavaksi.
- Suositeltavaa on kypsyttää lisää 4-6 päivää vakuumissa 13°C
NAUTI 😊