Yesterdaze tyylinen juusto

Todella helppo ja nopea juustomainen tuote, valmiina syötäväksi jo seuraavana päivänä mutta anna sille aikaa 4-6 päivää.

AINEET:
8-10 l Tilamaitoa tai Täysmaitoa
1/4 tl Lipase liuotettuna 0,5 dl keitettyyn ja jäähdytettyyn veteen
1/8 tl MOT92 tai 1/16 tl Lactoferm SLBH + 1/16 tl Lactoferm MSO Hapate
2.0 ml Juoksute (Åström 5 ml) liuotettuna 1 dl keitettyyn ja jäähdytettyyn veteen.
4l 12°C 25% suolaliuos
1/2tl Kalsiumkloridi liuotettuna 1 dl keitettyyn ja jäähdytettyyn veteen jos käytät Täysmaitoa

OHJEET:

  1. Lämmitä maito 32°C
  2. Lisää Lipase, sekoita.
  3. Lisää Kalsiumkloridi jos tarvitset ja sekoita.
  4. Lisää Hapate, anna levätä 5 min, sekoita
  5. Lisää Juoksute, sekoita Max 1 min.
  6. Anna levätä 60 min.
  7. Tarkista massan kiinteys (veitsitesti, ”clean brake”).
  8. Leikkaa massa 2,5 cm kuutioiksi juustoharpulla ja veitsellä.
  9. Anna levätä 90 min.
  10. Sekoita hetki erottaaksesi massan kuutiot.
  11. Nosta lämpötila 53°C 30 min aikana.
  12. Sekoita silloin tällöin, jotta massa ei kiinteydy uudestaan.
  13. Massan raekoko tulisi olla kahvipavun kokoisia.
  14. Kaada massa siivilään, jossa harso.
  15. Anna valua 3 min.
  16. Siirrä massa harsoineen muottiin.
  17. Prässää juustoa 3 kg ja aika 30 min.
  18. Poista juusto prässistä/muotista/harsosta, käännä ja paketoi uudestaan.
  19. Prässää uudestaan paino 7 kg ja aika 2 tuntia.
  20. Poista juusto prässistä/muotista/harsosta, käännä ja paketoi uudestaan.
  21. Prässää uudestaan, paino 10 kg ja aika 8 tuntia tai yön yli.
  22. Laita juusto 25% suolaliuokseen, aika 6 tuntia. Suolaa yläpinta (1-2 tl).
  23. Puolivälissä käännä juusto ja suolaa yläpinta (1-2 tl).
  24. Poista juusto suolaliemestä, kuivaa juusto.
  25. Aseta juusto kypsytyslaatikkoon ja laatikko jääkaappiin. 1 vuorokausi.
  26. Juusto on valmista nautittavaksi.
  27. Suositeltavaa on kypsyttää lisää 4-6 päivää vakuumissa 13°C

NAUTI 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top