Tomme tyylinen juusto

Aineet:
 12 l Tila- tai Täysmaitoa
 1/2 tl Thermophilic heräte. (Lactoferm EM)
 2 ml Juoksute liuotettuna 1 dl haaleaa keitettyä vettä. (Åström 5 ml)
 Suolaa
 4 l 18% suolaliuosta
 3-4 l Keitettyä vettä jäähdytettynä 50ºC

Ohjeet:

  1. Lämmitä maito 31º C.
  2. Lisää heräte.
  3. Anna levätä 5 min, sekoita
  4. Peitä kannella ja anna levätä 60 min.
  5. Tarvittaessa lisää kalsiumkloridi, sekoita
  6. Lisää juoksute ja sekoita max 1 min.
  7. Anna levätä noin 35 min.
  8. Leikka juustomassa 10 mm kuutioksi vaakasuuntaan juustoharpilla ja veit-sellä pystysuuntaan.
  9. Sekoita rauhalisesti 10 min
  10. Anna levätä 10 min
  11. Poista n. puolet herasta ja lisää 50 ºC keitettyä vettä pikkuhiljaa 15 min aika-na kunnes massan lämpötila on 37º C, sekoita jotta lämpö tasaantuu mas-sassa/herassa.
  12. Anna levätä 5 min
  13. Kaada massa/hera muottiin jossa harso
  14. Aseta muotti prässiin.Paino 3 kg ja aika 4 tuntia
  15. Poista paino ja anna juuston kehittyä 12 tuntia huoneenlämmössä.
  16. Laita juusto suolaliuokseen 10 tunniksi, käännnä juusto 5 tunnin jälkeen.
  17. Poista juusto suolaliemestä, kuivaa ja aseta juustomatolle.
  18. Peitä juusto harsolla ja kuivaa 2 päivää, käännä juustoa 6 tunnin välein.
  19. Aseta juusto kypsytylaatikkoon ja laatikko kypsytystilaan 13º C / 85%.
  20. Käännä juusto 2-3 kertaa/viikossa ja pyyhi juusto 2% suolaliuoksella.Kuivaa samalla kypsytyslaatikko ja laita juusto laatikkoon ja kypsytyskaappiin.
  21. Kypsytä juustoa 6-8 viikkoa, pidempi aika antaa lisää makua/tuoksua

NAUTI 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top