Smokey Imposter

Todella helppo ja supernopea valmistaa. Voit myös grillata paloja kuten Halloumia. Juustosta tulee hieman ”nariseva” kuten Leipäjuustosta.

Savusuolan tilalla voit kokeilla nestemäistä savunmakua (Liquid smoke) tällöin lisää sen tilalla pelkkää karkeaa merisuolaa

Aineet

4 l Tila- tai Täysmaitoa

3 tl Omenaviinietikkaa

1,5 ml Juoksutetta (Åström 3ml)

1,5 tl Savusuolaa

1 tl Karkeaa merisuolaa

½ tl Kurkumaa

2 tl Savupaprikaa

Ohjeet

  1. Lisää omenaviinietikka ja sekoita hyvin
  2. Lämmitä maito 35C
  3. Lisää kurkuma ja savupaprika, sekoita hyvin
  4. Anna levätä 10 min, sekoita
  5. Lisää juoksute, sekoita max 1 min
  6. Nosta maidon lämpötila 40C ja anna levätä 30 min
  7. Massan pitäisi vetäytyä kattilan sivuilta
  8. Tarkista massaan leikkausvalmius (veitsitesti)
  9. Pallovispilällä painele massaa ylhäältä alaspäin rikkoaksesi massan pieniksi murusiksi
  10. Nosta maidon lämpötila 49C ja sekoita koko ajan
  11. Nosta kädellä massaa ja purista, massan murusten pitäisi tarttua toisiinsa
  12. Anna levätä 5 min
  13. Poista lämpö
  14. Kaada massa siivilään jossa harso
  15. Painele massaa kädellä jotta heraa poistuu nopeammin
  16. Kaada kuiva massa takaisin kattilaan
  17. Murenna massa pieniksi murusiksi
  18. Lisää savusuola ja sekoita kunnolla
  19. Siirrä massa harsoon ja puristele jotta lisää heraa poistuisi
  20. Laita massa harsossa muottiin, painele tasaiseksi
  21. Laita muotti prässiin
  22. Prässää 30 min 2-3 kg painoa
  23. Poista kiekko muotista ja harsosta, käännä kiekko ja laita takaisin
  24. Prässää 30 min 2-3 kg
  25. Juusto on valmis syötäväksi

NAUTI 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top