Todella helppo ja supernopea valmistaa. Voit myös grillata paloja kuten Halloumia. Juustosta tulee hieman ”nariseva” kuten Leipäjuustosta.
Savusuolan tilalla voit kokeilla nestemäistä savunmakua (Liquid smoke) tällöin lisää sen tilalla pelkkää karkeaa merisuolaa
Aineet
4 l Tila- tai Täysmaitoa
3 tl Omenaviinietikkaa
1,5 ml Juoksutetta (Åström 3ml)
1,5 tl Savusuolaa
1 tl Karkeaa merisuolaa
½ tl Kurkumaa
2 tl Savupaprikaa
Ohjeet
- Lisää omenaviinietikka ja sekoita hyvin
- Lämmitä maito 35C
- Lisää kurkuma ja savupaprika, sekoita hyvin
- Anna levätä 10 min, sekoita
- Lisää juoksute, sekoita max 1 min
- Nosta maidon lämpötila 40C ja anna levätä 30 min
- Massan pitäisi vetäytyä kattilan sivuilta
- Tarkista massaan leikkausvalmius (veitsitesti)
- Pallovispilällä painele massaa ylhäältä alaspäin rikkoaksesi massan pieniksi murusiksi
- Nosta maidon lämpötila 49C ja sekoita koko ajan
- Nosta kädellä massaa ja purista, massan murusten pitäisi tarttua toisiinsa
- Anna levätä 5 min
- Poista lämpö
- Kaada massa siivilään jossa harso
- Painele massaa kädellä jotta heraa poistuu nopeammin
- Kaada kuiva massa takaisin kattilaan
- Murenna massa pieniksi murusiksi
- Lisää savusuola ja sekoita kunnolla
- Siirrä massa harsoon ja puristele jotta lisää heraa poistuisi
- Laita massa harsossa muottiin, painele tasaiseksi
- Laita muotti prässiin
- Prässää 30 min 2-3 kg painoa
- Poista kiekko muotista ja harsosta, käännä kiekko ja laita takaisin
- Prässää 30 min 2-3 kg
- Juusto on valmis syötäväksi
NAUTI 😊