Aineet
5 l Haluamaasi maitoa LUOMU
1/8 tl heräte, Flora Danica tai Lactoferm MSE
6 tippaa Juoksutetta (10 tippaa Äström) sekoitettuna keitettyyn/jäähdytettyyn veteen
1/8 tl Kalsiumkloridia jos käytät pastoroitua maitoa
4 l 18% suolaliuos
Ohjeet
- Lämmitä maito 22C
- Lisää kalsiumkloridi, sekoita hyvin
- Lisää Heräte, älä sekoita vielä
- Anna levätä 5 min
- Sekoita hyvin
- Anna levätä 4 tuntia
- Sekoita pinnalla oleva rasvakerros
- Lisää juoksute
- Anna levätä 8 tuntia, tarkista että hera ja juustomassa alkaa erottumaan
- Anna levätä vielä 8 tuntia
- Poista lämpö
- Leikkaa veitsellä pystysuuntaan 4 cm kuutioihin
- Anna levätä 5 min
- Leikkaa veitsellä vaakasuuntaan 4 cm välein
- Sekoita varovasti 10 min, älä hajota massan kuutiota !
- Lapioi massa pieniin muotteihin jossa harso, anna valua välillä ja lisää massaa muotteihin
- Anna valua 1 tunti
- Poista massa/harso muotista ja käännä, laita takaisin muotteihin
- Anna valua 90 min
- Poista juusto muotista ja harsosta, käännä ja laita takaisin muottiin ilman harsoa
- Anna valua 1 tunti
- Käännä juustot muoteissaan
- Anna kuivua 18 tuntia
- Laita juustot suolaliemeen 60 min
- Laita juustot kypsytyslaatikkoon ja tilaan jossa 13C ja 80-85% RH
- Kypsytä 5 päivää, käännä päivittäin ja kuivaa kypsytyslaatikko
- Kääri juustot juustopaperiin ja säilytä jääkaapissa (max 2 viikkoa)
NAUTI 😊