Robiola tyylinen tuorejuusto

Aineet

5 l Haluamaasi maitoa LUOMU

1/8 tl heräte, Flora Danica tai Lactoferm MSE

6 tippaa Juoksutetta (10 tippaa Äström) sekoitettuna keitettyyn/jäähdytettyyn veteen

1/8 tl Kalsiumkloridia jos käytät pastoroitua maitoa

4 l 18% suolaliuos

Ohjeet

  1. Lämmitä maito 22C
  2. Lisää kalsiumkloridi, sekoita hyvin
  3. Lisää Heräte, älä sekoita vielä
  4. Anna levätä 5 min
  5. Sekoita hyvin
  6. Anna levätä 4 tuntia
  7. Sekoita pinnalla oleva rasvakerros
  8. Lisää juoksute
  9. Anna levätä 8 tuntia, tarkista että hera ja juustomassa alkaa erottumaan
  10. Anna levätä vielä 8 tuntia
  11. Poista lämpö
  12. Leikkaa veitsellä pystysuuntaan 4 cm kuutioihin
  13. Anna levätä 5 min
  14. Leikkaa veitsellä vaakasuuntaan 4 cm välein
  15. Sekoita varovasti 10 min, älä hajota massan kuutiota !
  16. Lapioi massa pieniin muotteihin jossa harso, anna valua välillä ja lisää massaa muotteihin
  17. Anna valua 1 tunti
  18. Poista massa/harso muotista ja käännä, laita takaisin muotteihin
  19. Anna valua 90 min
  20. Poista juusto muotista ja harsosta, käännä ja laita takaisin muottiin ilman harsoa
  21. Anna valua 1 tunti
  22. Käännä juustot muoteissaan
  23. Anna kuivua 18 tuntia
  24. Laita juustot suolaliemeen 60 min
  25. Laita juustot kypsytyslaatikkoon ja tilaan jossa 13C ja 80-85% RH
  26. Kypsytä 5 päivää, käännä päivittäin ja kuivaa kypsytyslaatikko
  27. Kääri juustot juustopaperiin ja säilytä jääkaapissa (max 2 viikkoa)

NAUTI 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top