- Lämmitä kattilassa 8 L heraa 60°C. Sekoita samalla.
- Lisää 1 L Täysmaitoa, sekoita
- Lisää 2 rkl suolaa.
- Lämmitä hera 90°C. Sekoita samalla.
- Kun 90°C saavutettu, lisää 2 rkl etikka ja ota kattila pois liedeltä ja sekoita
- Anna levätä 10 min jotta ricotta kiinteytyy ja nousee pinnalle
- Laita harso pieneen muottiin, kaavi pinnalle syntynyt massa ja laita muottiin.
- Anna levätä 10 min kunnes nestettä ei enää tule muotista.
- Syö heti tai laita ilmatiiviiseen rasiaan ja jääkaappiin, säilyy ainakin viikon
- Voit myös maustaa Ricottaa erilaisilla mausteilla/kuivayrteillä
Tästä ohjeesta on monta variaatiota mutta allekirjoittanut sai tästä erästä n. 3dl Ricotta juustoa.
Voit kasvattaa määrää lisäämällä esim 4l täysmaitoa.