Ricotta tyylista juustoa herasta

  1. Lämmitä kattilassa 8 L heraa 60°C. Sekoita samalla.
  2. Lisää 1 L Täysmaitoa, sekoita
  3. Lisää 2 rkl suolaa.
  4. Lämmitä hera 90°C. Sekoita samalla.
  5. Kun 90°C saavutettu, lisää 2 rkl etikka ja ota kattila pois liedeltä ja sekoita
  6. Anna levätä 10 min jotta ricotta kiinteytyy ja nousee pinnalle
  7. Laita harso pieneen muottiin, kaavi pinnalle syntynyt massa ja laita muottiin.
  8. Anna levätä 10 min kunnes nestettä ei enää tule muotista.
  9. Syö heti tai laita ilmatiiviiseen rasiaan ja jääkaappiin, säilyy ainakin viikon
  10. Voit myös maustaa Ricottaa erilaisilla mausteilla/kuivayrteillä

Tästä ohjeesta on monta variaatiota mutta allekirjoittanut sai tästä erästä n. 3dl Ricotta juustoa.
Voit kasvattaa määrää lisäämällä esim 4l täysmaitoa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top