Nokkelost tyylinen juusto

AINEET:
10l Tila- tai Täysmaitoa
1/8 tl Lactoferm MSE tai Flora Danica heräte
1.5 ml Juoksute sekoitettuna 1 dl keitettyä/jäähdytettyä vettä (Åström 5 ml)
1/2 tl Kardemumma (sekoitettuna 1 dl lämpimään maitoon ja anna vetäytyä 20-30 min)
1/2 tl Neilikkajauhe
1/2 tl Kuminansiemeniä
1/4 tl Kalsiumkloridi tarvittaessa
3-4l 25% Suolaliuosta
4l Keitettyä vettä jäähdytettynä 72C

OHJEET:

  1. Lämmitä maito 32C.
  2. Lisää Kalsiumkloridi tarvittaessa, sekoita.
  3. Lisää Heräte, anna levätä 3 min, sekoita.
  4. Anna levätä 60 min.´
  5. Lisää kardemummaneste kahvifiltterin läpi, sekoita (ei murusia massaan!)
  6. Lisää Juoksute, sekoita max 1 min.
  7. Anna levätä 50 min
  8. Tarkista massan kiinteys, leikkaa massa juustoharpulla ja veitsellä 10mm kuutioksi.
  9. Anna levätä 5 min.
  10. Sekoita 15 min rauhallisesti.
  11. Poista puolet herasta ja lisää 15 min aikana 72C vettä ja sekoita koko ajan. kunnes massan lämpötila on 38C.
  12. Sekoita vielä 20 min.
  13. Kaada massa siivilään jossa harso, anna valua 2 min.
  14. Sekoita massaa käsin jotta siitä tulee irtonainen.
  15. Lisää neilikka ja kumina, sekoita käsin niin että mausteet on tasaisesti massassa.
  16. Siirrä massa muottiin jossa harso ja muotti prässiin.
  17. Jokaisen seuraavan painonmuutoksen jälkeen poista muotti prässistä, juusto muotista/harsosta, käännä ja laita takaisin harsoon/muottiin ja prässiin.
  18. Paino 6 kg aika 30 min.
  19. Paino 12 kg aika 1 tunti.
  20. Paino 12 kg aika 3 tuntia
  21. Poista painot, siirrä muotti tilaan jossa 12C, laita vaikka tarjotin alle jos juusto valuu vielä nestettä.
  22. Anna kuivua seuraavat 12 tuntia.
  23. Jäähdyta suolaliuos 12C ja laita juusto liuokseen, aika 8 tuntia.
  24. Suolaa juuston yläpinta (2 tl)
  25. Käännä juusto puolivälissä ja suolaa yläpinta (2 tl)
  26. Poista juusto liuoksesta, kuivaa paperilla, aseta juusto bampumatolle tai vastaavalle ja siirrä kuivumaan huoneenlämpöön. Peitä harsolla. Aika 2 päivää kunnes juuston pinta on täysin kuiva.
  27. Vahaa juusto.
  28. Vahattu juusto kypsytystilaan jossa 13C ja n. 85% RH.
  29. Kypsytysaika 3 kuukautta.
    NAUTI 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top