Munster tyylinen juusto

10l Tila- tai Täysmaitoa
¼ tl Lactoferm MST tai vastaava
1/8 tl Brevibacterium Linens
2,5 ml Kalsiumkloridi liotettuna 1 dl keitettyä/jäähdytettytä vettä
2 ml Juoksute liotettuna 1 dl keitettyä/jäähdytettyä vettä (Åström 5 ml)
Suolaa
Suolaliuos (Brine) 3 dl 2% suolaliuos lisättynä 1/4 tl Brevibacterium Linens, sekoita

Ohjeet

  1. Kuumenna maito 32C
  2. Lisää Mesophilic ja Brevibacterium, anna levätä 5 min ja sekoita
  3. Lisää Kalsiumkloridi ja sekoita kunnolla
  4. Lisää Rennet ja sekoita max 1 min
  5. Anna levätä 50 min, tarkista juustomassan kiinteys (kts video)
  6. Leikkaa juustoharpulla vaakasuuntaa ja veitsellä pystysuuntaan massa 1,25 cm kuutioiksi
  7. Anna levätä 5 min
  8. Sekoita varovasti noin 5 min
  9. Anna levätä 30 min
  10. Kaada hera ja juustomassa siivilään jossa harsokangas
  11. Anna heran valua noin 10 min
  12. Täytä muotit juustomassalla
  13. Anna heran valua muoteista 24-36 h, käännä juusto muoteissa joka 4 tunti ensimmäisen 12 h ajan. Peitä juustot pyyhkellä kääntämisen välisen ajan.
  14. Poista juustot muoteista ja aseta juustot kypsytyslaatikkon, ripottele ja hiero suolaa molemmille tasaisille puolille.
  15. Aseta kypsytyslaatikko tilaan jossa lämpötila 13C ja 85% kosteusprosentti.
  16. Ensimmäisten 3 päivän aikana käännä juustot ja poista mahdollinen hera läätikon pohjalta. Pyhii laatikko ja ritilä kuivaksi paperilla.
  17. Kolmen päivän jälkeen pyyhi juustot liinalla joka on kastettu tätä juustoa varten tehtyyn suolavesiliuokseen (joka toinen päivä) Säilytä suolaliuos suljetussa purkissa.
  18. 2 viikon jälkeen juusto saa oranssin värisävyn, jatka pyyhkimistä joka toinen päivä vähintään 2 viikon ajan (10 viikossa saa voimakkamman maun)

NAUTI😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top