Tässä käytetään yhtä isoa muottia !
AINEET:
10 l Tilamaitoa tai Täysmaitoa
1/4 tl Lactoferm MSE, Flora Danica tai vastaava
1/32 tl Geotrichum Candidum
1/32 tl Brevibacterium Linens
2 ml Juoksutetta liuotettuna 1 dl keitettyä/jäähdytettyä vettä. (Åström 5 ml)
2% suolaliuosta pyyhintään
1/32 tl B. Linens liuotettuna 2-3% suolaliuokseen (juuston pyyhintä).
OHJEET:
- Kaada maito kattilaan, lämmitä 320.C.
- Lisää Heräte, G. Candidum ja B. Linens maitoon.
- Anna levätä 2 min.
- Sekoita 1-2 min.
- Tarvittaessa lisää Kalsiumkloridi, sekoita hyvin.
- Anna levätä 30 min.
- Lisää Juoksute. Sekoita hyvin 1 min ajan.
- Anna levätä 6o min kunnes massa on leikkausvalmis.
- Leikkaa massa 1,5 cm kuutioiksi, anna levätä 5 min.
- Sekoita RAUHALLISESTI 15 min älä riko palasia.
- Nosta lämpötila 33-34 C 15 min aikana, jatka sekoittamista varovasti jottei massa hyydy.
- Kun saavutat lämpötilan sekoita vielä 15 min.
- Anna massan levätä 1-2 min jotta hera nousee pintaan.
- Laita muotti kattilaan tai vastaavan joka on 26C vesihauteessa
- Lapioi massa ja hera muottiin.
- Laita muotin päälle juustomatto ja sen päälle levynkappale
- Käännä muotti välittömästi.
- Käännä muottia ueasti seuraavan tunnin aikana
- Käännä muottia tunnein välein seuraavat 6 tuntia
- Anna valua seuraavat 12-14 tuntia.
- Poista juusto muotista ja laita 25% suolaliuokseen 2 tunniksi.
- Poista juusto suolaliuoksesta ja kuivaa varovasti, jätä pinnat hieman kosteaksi..
- Aseta juusto laatikkoon jonka pohjalla on juustomatto.
- Laatikko tilaan jossa 140 C – 160 C, ja kosteus 95% RH
- Käännä juusto päivittäin seuraavien 3-4 päivän aikana.Vaihda bampumatto tai kuivaa muoviritilä jos ne vaikuttavat kosteilta. Pyyhi myös liika kosteus laatikon seiniltä ja pohjalta.
- Juuston pinta muuttuu ensin liukkaaksi.
- 4 päivän jälkeen pyyhi juuston pintaa päivittäin 2% suolaliuoksella jossa on B. Lines bakteeria.Älä poista vanhaa pintaa… saat maukkaaman juuston !
- Käännä juusto päivittäin ja pyyhi liuoksella joka toinen päivä seuraavat 7-10 päivää.
- 10 päivän jälkeen siirrä laatikko/juusto tilaan jossa lämpötila 6-8C ja kosteus noin 90% RH.
- Anna kypsyä 1-3 kuukautta.
- Tarkista juustot viikottain ja jos juusto kuivuu pinnasta liikaa nin voit spraypullolla kostuttaa juustot (kevyesti).
NAUTI 😊