Limburger tyylinen juusto

Tässä käytetään yhtä isoa muottia !

AINEET:
10 l Tilamaitoa tai Täysmaitoa
1/4 tl Lactoferm MSE, Flora Danica tai vastaava
1/32 tl Geotrichum Candidum
1/32 tl Brevibacterium Linens
2 ml Juoksutetta liuotettuna 1 dl keitettyä/jäähdytettyä vettä. (Åström 5 ml)
2% suolaliuosta pyyhintään
1/32 tl B. Linens liuotettuna 2-3% suolaliuokseen (juuston pyyhintä).

OHJEET:

  1. Kaada maito kattilaan, lämmitä 320.C.
  2. Lisää Heräte, G. Candidum ja B. Linens maitoon.
  3. Anna levätä 2 min.
  4. Sekoita 1-2 min.
  5. Tarvittaessa lisää Kalsiumkloridi, sekoita hyvin.
  6. Anna levätä 30 min.
  7. Lisää Juoksute. Sekoita hyvin 1 min ajan.
  8. Anna levätä 6o min kunnes massa on leikkausvalmis.
  9. Leikkaa massa 1,5 cm kuutioiksi, anna levätä 5 min.
  10. Sekoita RAUHALLISESTI 15 min älä riko palasia.
  11. Nosta lämpötila 33-34 C 15 min aikana, jatka sekoittamista varovasti jottei massa hyydy.
  12. Kun saavutat lämpötilan sekoita vielä 15 min.
  13. Anna massan levätä 1-2 min jotta hera nousee pintaan.
  14. Laita muotti kattilaan tai vastaavan joka on 26C vesihauteessa
  15. Lapioi massa ja hera muottiin.
  16. Laita muotin päälle juustomatto ja sen päälle levynkappale
  17. Käännä muotti välittömästi.
  18. Käännä muottia ueasti seuraavan tunnin aikana
  19. Käännä muottia tunnein välein seuraavat 6 tuntia
  20. Anna valua seuraavat 12-14 tuntia.
  21. Poista juusto muotista ja laita 25% suolaliuokseen 2 tunniksi.
  22. Poista juusto suolaliuoksesta ja kuivaa varovasti, jätä pinnat hieman kosteaksi..
  23. Aseta juusto laatikkoon jonka pohjalla on juustomatto.
  24. Laatikko tilaan jossa 140 C – 160 C, ja kosteus 95% RH
  25. Käännä juusto päivittäin seuraavien 3-4 päivän aikana.Vaihda bampumatto tai kuivaa muoviritilä jos ne vaikuttavat kosteilta. Pyyhi myös liika kosteus laatikon seiniltä ja pohjalta.
  26. Juuston pinta muuttuu ensin liukkaaksi.
  27. 4 päivän jälkeen pyyhi juuston pintaa päivittäin 2% suolaliuoksella jossa on B. Lines bakteeria.Älä poista vanhaa pintaa… saat maukkaaman juuston !
  28. Käännä juusto päivittäin ja pyyhi liuoksella joka toinen päivä seuraavat 7-10 päivää.
  29. 10 päivän jälkeen siirrä laatikko/juusto tilaan jossa lämpötila 6-8C ja kosteus noin 90% RH.
  30. Anna kypsyä 1-3 kuukautta.
  31. Tarkista juustot viikottain ja jos juusto kuivuu pinnasta liikaa nin voit spraypullolla kostuttaa juustot (kevyesti).

NAUTI 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top