Hispanico tyylinen juusto

AINEET:
• 10 l Tilamaitoa tai Täysmaitoa
• 1/8 tl Lactoferm SLBH
• 1/8 tl Lactoferm MSO
• 1/4 tl Lipase, liuotettuna 1 dl jäähtynyttä keitettyä vettä
• 2 ml Juoksute, liuotettuna 1 dl jäähtynyttä keitettyä vettä (Åström 5 ml)
• 4 l 25% Suolaliuos
• Oliiviöljyä voiteluun

OHJEET:

  1. Lämmitä maito 30°C
  2. Lisää molemmat herätteet ja sekoita
  3. Anna levätä 1 tunti.
  4. Lisää Lipase ja sekoita hyvin.
  5. Lisää juoksute
  6. Anna levätä 45 min- 1h kunnes massan päälle on tullut ohut kerros heraa ja massa alkaa irrota kattilan seinämistä. Jos käytät Lipasea niin aika voi olla pitempikin(1,5-2h).
  7. Leikkaa massa 1.25cm kuutioiksi veitsellä , anna levätä 5 min.
  8. Sekoita massaa pallovispilällä 30 min, massan palaset tulisi olla noin kahvipavun kokoisia.
  9. Seuraavan 30 min aikana nosta maidon lämpötila hitaasti 38°C. Sekoita säännöllisesti. Anna massan levätä 5 min.
  10. Kaadaa massa muottiin jossa on tarvittaessa harso, aseta muotti prässiin, paino 7 kg ja aika 15 minutes.
  11. Poista juusto muotista/harsosta ja käännä, muotti takaisin prässiin. 7 kg ja 15 min
  12. Toista sama vielä kaksi kertaa.
  13. Lopuksi paino 14 kg ja aika 8 tuntia tai yön yli.
  14. Laita juusto suolaliuokseen aika 6 tuntia, käännä joka toinen tunti.
  15. Poista juusto suolaliemestä, kuivaa. Laita juusto kypsytyskaappiin 13°C.
  16. Ensimmäisen viikon jälkeen voitele käsin juusto päivittäin ohuesti Oliiviöljyllä, jos hometta ilmestyy pintaan niin pyyhi heti pois 2% suolaliuokseen kastetulla kankaalla.
  17. Valmista syötäväksi 8 vk kuluttua, parasta 4-6 kk kuluttua
    NAUTI 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top