Aineet
4l Vuohenmaitoa
1/8tl Lactoferm AT tai Micromilk TL
0,7ml Juoksute (Åström 2,5ml) Sekoitettuna 1dl keitettyyn/jäähdytettyyn vettä
2 ml Kalsiumkloridia jos käytät pastoroitua vuohenmaitoa Sekoitettuna 1dl keitettyyn/jäähdytettyyn vettä
3-4l 25% suolaliuosta
Ohjeet
1. Lämmitä maito 21C
2.Lisää hapate ja anna levätä 2-3 min
3.Sekoita ja nosta maidon lämpötila 32C anna levätä 30 min.
4. Lisää Juoksute, sekoita max 1 min
5. Anna levätä 15-25 min kunnes massa on kiinteytynyt (veitsitesti)
6. Leikkaa massa 5 mm kuutioksi.
7. Nosta maidon lämpö 49C 30-40 min aikana, sekoita säännöllisesti
8. Kaada massa muottiin ja prässiin
9. Paino 1-2 kg aika 15 min
10 Poista juusto muotista/harsosta, käännä ja laita takaisin muottiin/prässiin
11. Toista 15 min kuluttua
12. Prässää edelleen, paino 1 kg ja aika 12-24 tuntia
13. Laita juusto suolaliuokseen, aika 12 tuntia
14. Poista juusto suolaliuoksesta, kuivaa ja anna kuivua lisää huoneenlämmössä 2-3 päivää, käännä juusto 1-2 kertaa päivässä.
15. Voit nyt vahata juuston tai antaa kypsyä luonnollisesti
16. Laita juusto 3 viikoksi tilaan jossa 13C, ensimmäisen viikon aikana käännä juustoa päivittäin. Sen jälkeen joka toinen päivä
NAUTI 🙂