Gouda tyylinen juusto

Aineet:
 10l Tilamaitoa
 ¼ tl Flora Danica Heräte.
 2 ml juoksute (5 ml Åström)
 4-5 l 80ºC kiehutettua vettä


Ohjeet:
 Lämmitä maito 32º C.
 Lisää Flora Danica heräte ja sekoita.
 Anna levätä 15 min.
 Lisää Juoksute, odota 45 min – 1 tunti kunnes massa on kiinteytynyt.
 Leikaa massa 1 cm kuutioksi vaakasuunnassa juustoharpulla ja pystysuuntaan veitselllä.
 Anna levätä 10 min.
 Sekoita rauhallisesti 1 min.
 Anna levätä kunnes hera nousee pintaan.
 Kaada pois 1/3 osa herasta.
 Lisää 80ºC kiehutettua vettä ja sekoita kunnes lämpötila 34ºC.
 Anna levätä 10 min.
 Poista heraa kunnes juustomassa paljastuu.
 Hiljalleen lisää 80ºC keitettyä vettä ja sekoita kunnes massan lämpötila on 38ºC.
 Anna massan levätä 30 min.
 Poista mahdollisimman paljon heraa kattilasta.
 Kaada massa muottiin jossa on harso, älä riko massaa pienemmäksi.
 Laita muotti prässiin. Prässää 10kg 30 min.
 Poista muotista/harsosta ja käännä, kääri ja aseta takaisin prässiin. Prässää 20kg 30 min.
 Poista muotista/harsosta ja käännä, kääri ja aseta takaisin prässiin. Prässää 25kg 12 tuntia.
 Laita juusto 25% suolaliuokseen 12 tuntia käännä joka 3 tunti.
 Poista juusto suolaliemestä, kuivaa,
 Anna kuivua 2 viikkoa huoneen lämpötilassa, suojaa harsolla ja käännä sillointällöin.
 Vahaa juusto ja säilytä 10 ºC 3-9 kuukautta.
 Käännä juustoa 3-5 krt / viikko.

NAUTI 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top