Aineet:
10l Tilamaitoa
¼ tl Flora Danica Heräte.
2 ml juoksute (5 ml Åström)
4-5 l 80ºC kiehutettua vettä
Ohjeet:
Lämmitä maito 32º C.
Lisää Flora Danica heräte ja sekoita.
Anna levätä 15 min.
Lisää Juoksute, odota 45 min – 1 tunti kunnes massa on kiinteytynyt.
Leikaa massa 1 cm kuutioksi vaakasuunnassa juustoharpulla ja pystysuuntaan veitselllä.
Anna levätä 10 min.
Sekoita rauhallisesti 1 min.
Anna levätä kunnes hera nousee pintaan.
Kaada pois 1/3 osa herasta.
Lisää 80ºC kiehutettua vettä ja sekoita kunnes lämpötila 34ºC.
Anna levätä 10 min.
Poista heraa kunnes juustomassa paljastuu.
Hiljalleen lisää 80ºC keitettyä vettä ja sekoita kunnes massan lämpötila on 38ºC.
Anna massan levätä 30 min.
Poista mahdollisimman paljon heraa kattilasta.
Kaada massa muottiin jossa on harso, älä riko massaa pienemmäksi.
Laita muotti prässiin. Prässää 10kg 30 min.
Poista muotista/harsosta ja käännä, kääri ja aseta takaisin prässiin. Prässää 20kg 30 min.
Poista muotista/harsosta ja käännä, kääri ja aseta takaisin prässiin. Prässää 25kg 12 tuntia.
Laita juusto 25% suolaliuokseen 12 tuntia käännä joka 3 tunti.
Poista juusto suolaliemestä, kuivaa,
Anna kuivua 2 viikkoa huoneen lämpötilassa, suojaa harsolla ja käännä sillointällöin.
Vahaa juusto ja säilytä 10 ºC 3-9 kuukautta.
Käännä juustoa 3-5 krt / viikko.
NAUTI 😊