Cotswold tyylinen juusto (Ploughmans Cheese)

Aineet:
 10 l Tilamaitoa tai Täysmaitoa
 1/8 tl Mesofiilinen heräte. (MA11 tai MA30 tai Lactoferm MSO)
 3 ml Annatto liuotettuna 1 dl haaleaa keitettyä vettä.
 2 ml Juoksute liuotettuna 1 dl haaleaa keitettyä vettä. (Åström 5 ml)
 ¼ tl Kalsiukloridi liuotettuna 1 dl haaleaa keitettyä vettä.
 2 tl Suolaa.
 2 tl Paahdettua Sipulirouhetta.
 2 tl Kuivattua Ruohosipulia leikattuna pieneksi
 ½ tl Valkosipulijauhetta

Ohjeet:

  1. Lämmitä maito 32º C.
  2. Lisää Hapate.
  3. Anna levätä 5 min, sekoita
  4. Peitä kannella ja anna levätä 45 min.
  5. Lisää Annatto, sekoita
  6. Tarvittaessa lisää Kalsiumkloridi, sekoita
  7. Lisää Juoksute ja sekoita max 1 min.
  8. Anna levätä noin 45 min.
  9. Tarkista massan kiinteys (veitsitesti)
  10. Leikka juustomassa 6 mm kuutioksi vaakasuuntaan juustoharpulla ja veitsel-lä pystysuuntaan.
  11. Anna levätä 5 min.
  12. Sekoita rauhalliseti 20 min.
  13. Seuraavan 30 min aikana nosta lämpötila 40 ºC ja sekoita rauhallisesti koko ajan.
  14. Kun 40 ºC saavutettu, sekoita toiset 30 min.
  15. Massan palasten tulisi olla kahvipavun kokoisia tai pienempiä.
  16. Anna levätä 5 min.
  17. Kaada massa siivilään, jossa harso, anna valua 5 min.
  18. Kaada massa takaisin kattilaan, riko massa peukalonkynnen kokoisiksi pala-siksi
  19. Lisää suola, sekoita käsin.
  20. Lisää Sipulirouhe, Ruohosipuli ja Valkosipulijauhe, sekoita käsin.
  21. Kaada massa muottiin jossa harso
  22. Anna levätä 5 min
  23. Kaada massa/hera muottiin jossa harso.
  24. Aseta muotti prässiin. Paino 5 kg ja aika 15 min.
  25. Poista prässistä ja muotista sekä harsosta ja käännä juusto.
  26. Laita takaisin prässiin, Paino 15 kg ja aika 15 min.
  27. Poista prässistä ja muotista sekä harsosta ja käännä juusto.
  28. Laita takaisin prässiin, Paino 20 kg ja aika 2 tuntia.
  29. Poista prässistä ja muotista sekä harsosta ja käännä juusto.
  30. Laita takaisin prässiin, Paino 23 kg ja aika 1 vuorokausi.
  31. Anna kuivua huoneenlämmössä 2-3 päivää harsolla peitettynä.
  32. Vahaa tai vakumoi juusto.
  33. Laita kypsytystilaan, jossa 13º C (jos vahattu niin 13º C 80%.RH.)
  34. Kypsytysaika 1-3 kuukautta.

NAUTI 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top