Aineet:
10 l Tilamaitoa tai Täysmaitoa
1/8 tl Mesofiilinen heräte. (MA11 tai MA30 tai Lactoferm MSO)
3 ml Annatto liuotettuna 1 dl haaleaa keitettyä vettä.
2 ml Juoksute liuotettuna 1 dl haaleaa keitettyä vettä. (Åström 5 ml)
¼ tl Kalsiukloridi liuotettuna 1 dl haaleaa keitettyä vettä.
2 tl Suolaa.
2 tl Paahdettua Sipulirouhetta.
2 tl Kuivattua Ruohosipulia leikattuna pieneksi
½ tl Valkosipulijauhetta
Ohjeet:
- Lämmitä maito 32º C.
- Lisää Hapate.
- Anna levätä 5 min, sekoita
- Peitä kannella ja anna levätä 45 min.
- Lisää Annatto, sekoita
- Tarvittaessa lisää Kalsiumkloridi, sekoita
- Lisää Juoksute ja sekoita max 1 min.
- Anna levätä noin 45 min.
- Tarkista massan kiinteys (veitsitesti)
- Leikka juustomassa 6 mm kuutioksi vaakasuuntaan juustoharpulla ja veitsel-lä pystysuuntaan.
- Anna levätä 5 min.
- Sekoita rauhalliseti 20 min.
- Seuraavan 30 min aikana nosta lämpötila 40 ºC ja sekoita rauhallisesti koko ajan.
- Kun 40 ºC saavutettu, sekoita toiset 30 min.
- Massan palasten tulisi olla kahvipavun kokoisia tai pienempiä.
- Anna levätä 5 min.
- Kaada massa siivilään, jossa harso, anna valua 5 min.
- Kaada massa takaisin kattilaan, riko massa peukalonkynnen kokoisiksi pala-siksi
- Lisää suola, sekoita käsin.
- Lisää Sipulirouhe, Ruohosipuli ja Valkosipulijauhe, sekoita käsin.
- Kaada massa muottiin jossa harso
- Anna levätä 5 min
- Kaada massa/hera muottiin jossa harso.
- Aseta muotti prässiin. Paino 5 kg ja aika 15 min.
- Poista prässistä ja muotista sekä harsosta ja käännä juusto.
- Laita takaisin prässiin, Paino 15 kg ja aika 15 min.
- Poista prässistä ja muotista sekä harsosta ja käännä juusto.
- Laita takaisin prässiin, Paino 20 kg ja aika 2 tuntia.
- Poista prässistä ja muotista sekä harsosta ja käännä juusto.
- Laita takaisin prässiin, Paino 23 kg ja aika 1 vuorokausi.
- Anna kuivua huoneenlämmössä 2-3 päivää harsolla peitettynä.
- Vahaa tai vakumoi juusto.
- Laita kypsytystilaan, jossa 13º C (jos vahattu niin 13º C 80%.RH.)
- Kypsytysaika 1-3 kuukautta.
NAUTI 😊