Aineet:
5-6l Tilamaitoa tai Täysmaitoa
0,5l Kermaa
1/16tl Flora Danica tai Meso Aroma B tai Lactoferm MSE
1/32tl B. Linens
1/64tl G. Candidum
1 ml Juoksute (3 ml jos Åström) sekoitettuna 1 dl keitettyyn ja jäähdytettyyn veteen
¼ tl Kalsiumkloridi sekoitettuna 1 dl keitettyyn ja jäähdytettyyn veteen Jos käytät täysmaitoa.
Suolaa
Muotit: 2-4 kpl n. 10 cm halkaisija ja n. 14-20 cm korkea
Ohjeet:
- Lämmitä maito 35C
- Lisää Kalsiumkloridi (tarvittaessa), sekoita
- Lisää Heräte, B. Linens ja G. Candidum
- Anna levätä 3 min
- Sekoita hyvin
- Anna levätä 5 tuntia
- Jos käytät Tilamaitoa ja kerma nousee pinnalle niin sekoita.
- Lisää juoksute, sekoita Max 1 min
- Anna levätä 30 min, tarkista kiinteys (veitsitesti)
- Leikkaa massa 2 cm kuutioiksi juustoharpulla ja veitsellä
- Anna levätä 10 min
- Sekoita 3 kertaa 10 min välein (muutama sekoitus/kerta)
- Anna levätä 5 min
- Poista 30% herasta
- Lisää saman verran 35C keitettyä ja jäähdytettyä vettä
- Sekoita 10 min
- Anna levätä 30 min
- Kaada massa muotteihin.
- Huoneen lämpötilassa, anna valua 12 tuntia, käännä muotteja 3 tunnin välein
- Poista juustot muoteista.
- Suolaa juustojen yläpinnat ja sivut anna levätä, kunnes suola on imeytynyt pinnoilta. Käännä ja suolaa vielä suolaamaton puoli. 2 tl yhteensä.
- Siirrä juustot tilaan 18C ja 65-70% RH (kypsytyslaatikko kannella ja juustomatto juustojen alle) Avaa ja sulje kantta tarvittaessa, jotta kosteus pysyy lähellä määriteltyä arvoa.
- Käännä juustoja niin kauan kunnes juustoista ei enää valu heraa.
- Jatka juustojen kypsytystä samassa lämpötilassa/kosteudessa 2-4 päivää
- 2-4 päivän jälkeen valkoista hometta alkaa ilmestymään ja juustojen pinta on hieman liukas.
- Kun tämä tapahtuu, niin siirrä tilaan, jossa 13C ja 95% RH
- 8-10 päivän jälkeen aloita juustojen pesu suolaliuoksella (2 dl keitettyä ja jäähdytettyä vettä ja 1 rkl suolaa).
- Pyyhi liuokseen kastetulla harsolla juustot, toista 3 kertaa 2-4 päivän välein.
- Käännä juustot joka päivä
- Tavoitteena hieman nihkeät juuston pinnat, muttei kosteat.
- Siirrä juustot tilaan, jossa 5C, 4-8 viikkoa.
- Tarkkaile juustojen pintaa, jos kuivuu liikaa, pyyhi kostella harsolla (keitettyä/jäähdytettyä vettä)
NAUTI 😊