Catamound Gold tyylinen juusto

Aineet:

5-6l Tilamaitoa tai Täysmaitoa
0,5l Kermaa
1/16tl Flora Danica tai Meso Aroma B tai Lactoferm MSE
1/32tl B. Linens
1/64tl G. Candidum
1 ml Juoksute (3 ml jos Åström) sekoitettuna 1 dl keitettyyn ja jäähdytettyyn veteen
¼ tl Kalsiumkloridi sekoitettuna 1 dl keitettyyn ja jäähdytettyyn veteen Jos käytät täysmaitoa.
Suolaa
Muotit: 2-4 kpl n. 10 cm halkaisija ja n. 14-20 cm korkea

Ohjeet:

  1. Lämmitä maito 35C
  2. Lisää Kalsiumkloridi (tarvittaessa), sekoita
  3. Lisää Heräte, B. Linens ja G. Candidum
  4. Anna levätä 3 min
  5. Sekoita hyvin
  6. Anna levätä 5 tuntia
  7. Jos käytät Tilamaitoa ja kerma nousee pinnalle niin sekoita.
  8. Lisää juoksute, sekoita Max 1 min
  9. Anna levätä 30 min, tarkista kiinteys (veitsitesti)
  10. Leikkaa massa 2 cm kuutioiksi juustoharpulla ja veitsellä
  11. Anna levätä 10 min
  12. Sekoita 3 kertaa 10 min välein (muutama sekoitus/kerta)
  13. Anna levätä 5 min
  14. Poista 30% herasta
  15. Lisää saman verran 35C keitettyä ja jäähdytettyä vettä
  16. Sekoita 10 min
  17. Anna levätä 30 min
  18. Kaada massa muotteihin.
  19. Huoneen lämpötilassa, anna valua 12 tuntia, käännä muotteja 3 tunnin välein
  20. Poista juustot muoteista.
  21. Suolaa juustojen yläpinnat ja sivut anna levätä, kunnes suola on imeytynyt pinnoilta. Käännä ja suolaa vielä suolaamaton puoli. 2 tl yhteensä.
  22. Siirrä juustot tilaan 18C ja 65-70% RH (kypsytyslaatikko kannella ja juustomatto juustojen alle) Avaa ja sulje kantta tarvittaessa, jotta kosteus pysyy lähellä määriteltyä arvoa.
  23. Käännä juustoja niin kauan kunnes juustoista ei enää valu heraa.
  24. Jatka juustojen kypsytystä samassa lämpötilassa/kosteudessa 2-4 päivää
  25. 2-4 päivän jälkeen valkoista hometta alkaa ilmestymään ja juustojen pinta on hieman liukas.
  26. Kun tämä tapahtuu, niin siirrä tilaan, jossa 13C ja 95% RH
  27. 8-10 päivän jälkeen aloita juustojen pesu suolaliuoksella (2 dl keitettyä ja jäähdytettyä vettä ja 1 rkl suolaa).
  28. Pyyhi liuokseen kastetulla harsolla juustot, toista 3 kertaa 2-4 päivän välein.
  29. Käännä juustot joka päivä
  30. Tavoitteena hieman nihkeät juuston pinnat, muttei kosteat.
  31. Siirrä juustot tilaan, jossa 5C, 4-8 viikkoa.
  32. Tarkkaile juustojen pintaa, jos kuivuu liikaa, pyyhi kostella harsolla (keitettyä/jäähdytettyä vettä)

NAUTI 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top