Castle Blue tyylinen juusto

Aineet:
 7 l Tilamaitoa tai Täysmaitoa
 0,5 l Kermaa, mahdollisimman rasvaista
 1/8 tl Penicillium Roqueforti
 1/8 tl Mesophilic heräte LL+LC (MSO)
 2 ml Juoksutetta sekoitettuna 1 dl vettä (Åströn 5 ml)
 3 rkl Suolaa

Ohjeet:

  1. Lämitä maito 32C
  2. Lisää kattilaan Penicillium Roqueforti home ja Mesophilic heräte
  3. Anna levätä 5 min
  4. Sekoita herätteet kunnolla maitoon.
  5. Anna levätä 90 min Lämpötila edellen 32C.
  6. Lisää tarvittaessa kalsiumkloridi.
  7. Lisää juoksute joka on liuotettu ½ kpp vettä.
  8. Sekoita hyvin 1 min ajan.
  9. Anna levätä 50-55 min, tarkista massa
  10. Leikkaa massa veitsellä 2,5 cm paloihin. (älä käytä juustoharppua)
  11. Sekoita hetki ja anna levätä 5 min
  12. Sekoita massaa varovasti 30 min, riko suurimmat palaset sekoituskauhalla.
  13. Anna levätä 5 min.
  14. Poista lämmöt.
  15. Lapioi massa pieniin muotteihin, muotit täyttyy joten odota hetki (20-30 min) kunnes massa tiivistyy ja laita lisää juustomassaa. Toista kunnes kaikki massa on muoteissa
  16. Anna valua 2 tuntia
  17. Käännä muotit ylöalaisin ja anna heran valua 12 tuntia
  18. Käännä juustot muotissa ja anna heran valua 2 tuntia, peitä harsolla
  19. Posta juustot muoteista ja lisää 3/4 tl suolaa jokaisen juuston yläpintaan.
  20. Hiero suola juuston yläpintaan.
  21. Aseta juustot suolattu puoli alaspäin kypsytyslaatikkoon
  22. Hiero saman verran suolaa jokaisen juuston yläpintaan.
  23. Aseta kansi ja siirrä laatikko tilaan jossa 10C/90% viikoksi.
  24. 10 päivän jälkeen poista juustot laatikosta ja kuivaa ne talouspaperilla
  25. Reitä juustot n. 12 kertaa päältä ja 6-8 kertaa sivuilta.
  26. Kuivaa ja pyyhi laatikko ja kansi.
  27. Laita juustot takaisin laatikkoon ja laatikko kypsytystilaan
  28. Käännä juustot kerran viikossa ja anna hengittää hetken aikaa, kuivaa laaatikkoja kansi.
  29. Kypsytysaika 6-10 viikkoa riippuen Kuinka “valuvan” haluat juustosta. Lyhyempi aika kovempi juusto.
  30. Säilytä valmis juusto jääkaapissa käärittynä hengittävään materiaaliin

NAUTI 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top