Camembert tyylinen juusto

Kaksi isoa muottia Ø20cm*K16cm

Aineet:
 10 l Tilamaitoa
 1/4 tl Flora Danica
 1/8 tl Penicillium Candidum
 1/32 tl Geotrichum Candidium
 ¼ tl Juoksutetta sekoitettuna ½ kpp vettä
 4 tl suolaa

Ohjeet:

  1. Lämmitä maito 32C
  2. Lisää Flora Danica, P. Candidium ja G. Candidium
  3. Anna levätä 3 min
  4. Sekoita herätteet/homeet maitoon.
  5. Anna levätä 30 min
  6. Lisää juoksute.
  7. Sekoita hyvin 1 min ajan.
  8. Anna levätä 90 min tarkista massa
  9. Leikkaa massa veitsellä 2,5 cm paloihin. (älä käytä juustoharppua)
  10. Anna levätä 10 min
  11. Sekoita varovasti 1 min.
  12. Lapioi massa isoon muottiin.
  13. Anna heran valua 10 min.
  14. Laita muotti styrox laatikkoon (kylmälaukku) pitääksesi massan lämpimänä mahdollisimman kauan kuivauksen aikana.
  15. Aseta sushi-/muovimatto ja kova levynkappale muotin päälle. Käännä muotti ylösalaisin ja anna valua 1 tuntia.
  16. Toista kuusi kertaa seuraavan 12 tunnin aikana.
  17. Poista juusto muotista.
  18. Ripottele 2 tl suolaa juuston yläpintaan ja hiero, hiero myös sivut.
  19. Aseta juusto muottiin takaisin.
  20. 5 tunnin jälkeen poista juusto muotista ja toista suolaus nyt suolaamattomalle puolelle ja sivuille, laita juusto takaksin muottiin.
  21. 5 tunnin jälkeen poista poista juusto muotista, aseta juustomatolle.
  22. Kuivata huoneen lämpötilassa harsolla peitettynä. Jatka kuivausta kunnes juuston pinta on täysin kuiva. Kannattaa käyttää pientä puhallinta apuna!
  23. Aseta juusto kypsytyslaatikkoon jossa juustomatto pohjalla.
  24. Aseta laatikko tilaan jossa 13C ja 90-93% kosteus.
  25. Käännä juustoa 1 krt päivässä, ensin juuston pinta muuttuu liukkaaksi / ”rasvaiseksi”.
  26. Muutaman päivän jälkeen valkoista hometta alkaa ilmestyy pintaan.
  27. Käännä juusto päivittäin ja tarkista hometilanne.
  28. 9-14 päivän jälkeen alkaa kasvaa ”karvainen” homepinta joka täyttää pinnat kokonaan. Kääntämisen yhteydessä taputtele juuston pintaa varovasti tasoittaaksesi ”karvan” kasvua.
  29. 2-3 päivän jälkeen homepinta peittää koko juuston.
  30. Kääri juusto juustopaperiin.
  31. Siirrä juusto jääkaappiin (4C). Kypsenna noin 2-3 viikkoa jos haluat “valuvan” sisällön, 1-2 viikkoa hieman kovempi sisälmys.

NAUTI 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top