Kaksi isoa muottia Ø20cm*K16cm
Aineet:
10 l Tilamaitoa
1/4 tl Flora Danica
1/8 tl Penicillium Candidum
1/32 tl Geotrichum Candidium
¼ tl Juoksutetta sekoitettuna ½ kpp vettä
4 tl suolaa
Ohjeet:
- Lämmitä maito 32C
- Lisää Flora Danica, P. Candidium ja G. Candidium
- Anna levätä 3 min
- Sekoita herätteet/homeet maitoon.
- Anna levätä 30 min
- Lisää juoksute.
- Sekoita hyvin 1 min ajan.
- Anna levätä 90 min tarkista massa
- Leikkaa massa veitsellä 2,5 cm paloihin. (älä käytä juustoharppua)
- Anna levätä 10 min
- Sekoita varovasti 1 min.
- Lapioi massa isoon muottiin.
- Anna heran valua 10 min.
- Laita muotti styrox laatikkoon (kylmälaukku) pitääksesi massan lämpimänä mahdollisimman kauan kuivauksen aikana.
- Aseta sushi-/muovimatto ja kova levynkappale muotin päälle. Käännä muotti ylösalaisin ja anna valua 1 tuntia.
- Toista kuusi kertaa seuraavan 12 tunnin aikana.
- Poista juusto muotista.
- Ripottele 2 tl suolaa juuston yläpintaan ja hiero, hiero myös sivut.
- Aseta juusto muottiin takaisin.
- 5 tunnin jälkeen poista juusto muotista ja toista suolaus nyt suolaamattomalle puolelle ja sivuille, laita juusto takaksin muottiin.
- 5 tunnin jälkeen poista poista juusto muotista, aseta juustomatolle.
- Kuivata huoneen lämpötilassa harsolla peitettynä. Jatka kuivausta kunnes juuston pinta on täysin kuiva. Kannattaa käyttää pientä puhallinta apuna!
- Aseta juusto kypsytyslaatikkoon jossa juustomatto pohjalla.
- Aseta laatikko tilaan jossa 13C ja 90-93% kosteus.
- Käännä juustoa 1 krt päivässä, ensin juuston pinta muuttuu liukkaaksi / ”rasvaiseksi”.
- Muutaman päivän jälkeen valkoista hometta alkaa ilmestyy pintaan.
- Käännä juusto päivittäin ja tarkista hometilanne.
- 9-14 päivän jälkeen alkaa kasvaa ”karvainen” homepinta joka täyttää pinnat kokonaan. Kääntämisen yhteydessä taputtele juuston pintaa varovasti tasoittaaksesi ”karvan” kasvua.
- 2-3 päivän jälkeen homepinta peittää koko juuston.
- Kääri juusto juustopaperiin.
- Siirrä juusto jääkaappiin (4C). Kypsenna noin 2-3 viikkoa jos haluat “valuvan” sisällön, 1-2 viikkoa hieman kovempi sisälmys.
NAUTI 😊