Caerphilly tyylinen juusto

Aineet:

 10 litraa Tilamaitoa tai Täysmaitoa
 1/8 tl Mesophilic heräte esim Lactoferm MST
 2 ml Juoksute sekoitettuna 1 dl keitettyyn veteen (Åström juoksute annostus rapiat 5ml)
 2 rkl Kosher- tai hienoa merisuolaa

Jos käytät pastöroitua maitoa muista lisätä kalsiumkloridi ennen juoksutetta, ½ tl sekoitettuna veteen

Ohjeet:

 Kaada maito kattilaan.
 Lämmitä se 32C lämpötilaan (sousvide sirkulaattori tai vesihau-de)
 Lisää heräte ja sekoita
 Anna maidon/herätteen kypsyä rauhassa noin 30 min
 Kaada juoksutin maidon joukkoon ja sekoita hyvin 1 min.
 Anna maidon levätä noin 40 min kunnes juustomassa on aset-tunut (tsekkaa videoista miten homma tehdään)
 Leikkaa sitten juustomassa veitsellä ja juustoharpulla n. 1cm kuutioiksi.
 Lämmitä massa 35C asteeseen seuraavan 10 min aikana ja se-koita rauhallisesti massaa koko ajan.
 Kun olet saavuttanut 35C niin pidä se noin 40 min ja sekoita ko-ko ajan.
 40 min jälkeen palojen tulisi oll riisinjyvän kokoisia, anna juusto-massan levätä 5 min
 Aseta kattila siivilän alle jotta hera saadan talteen.
 Kaada massa siivilään jossa harso. Pidä siivilä edelleen herakat-tilan päällä (lämpöä tarvitaan seuraavassa vaiheessa)
 Anna juustomassan levätä 5 min.
 Kaada massa isolle leikkuualustalle.
 Leikkaa massa 2,5 cm levyisiksi siivuiksi.
 Laita siivut takaisin siivilään, käännä siivut 2 krt 10 min aikana.
 Jos siivut tarttuvat toisiinsa käännettäessä niin leikkaa veitsellä uudelleen siivuiksi ja käännä.
 Murenna siivut käsin peukalonpään kokoisiksi palasiksi.
 Lisää 2 rkl suolaa palasten päälle ja sekoita käsin hyvin.
 Kaada/kauho massa muottiin jossa harso ja aseta prässiin.
 Muotissa/prässissä paino 5 kg ja aika 10 min.
 Poista juustomassa harsosta, lisää suolaa ylä- ja alapinnoille sekä sivuille, käännä ja kääri uudelleen liinaan ja aseta prässiin. Paino 5 kg ja 10 min.
 Toista kääntö ja suolaus, paino 7,5 kg ja aika 20 min.
 Toista kääntö ja suolaus, paino 7,5 kg ja aika 16 tuntia
 Anna kuivua huoneenlämpötilassa 3-4 päivää, suojaa juusto ettei ötökät pääse sen kimppuun (esim harso).
 Laita juusto vakuumiin tai vahaa
 Laita juusto tilaan jossa 13C.
 Käännä juustoa 3-4 krt viikossa 3 viikon ajan.

NAUTI 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top