Caciotta tyylinen juusto

Aineet:

10 l Tilamaitoa tai Täysmaitoa
1/8 tl Heräte C201 tai Lactoferm PG
2,5 ml Juoksute sekoitettuna 1 dl keitettyä/jäähdytettyä vettä (Åström 5 ml)
½ tl Kalsiumkloridi sekoitettuna 1 dl keitettyä/jäähdytettyä vettä (vain täysmaidolle)
4 l 25% suolaliuosta

Ohje:

  1. Lämmitä maito 37°C
  2. Lisää hapate, anna levätä 3 min ja sekoita hyvin
  3. Anna levätä 60 min
  4. Lisää juoksute, sekoita Max 1 min
  5. Anna levätä 20 min, testaa massa (veitsitesti)
  6. Leikkaa massa 1,5 cm kokoiseksi kuutioksi juustoharpulla ja veitsellä
  7. Sekoita rauhallisesti 10 min.
  8. Nosta lämpötila 39°C ja sekoita 15 min rauhallisesti.
  9. Poista 40% herasta, sekoita muutaman kerran.
  10. Kaada massa harsolla varustettuun muottiin.
  11. Painele massaa hieman.
  12. Anna valua 15 min ja käännä muotti
  13. Anna valua 15 min käännä muotti.
  14. Laita muotti tilaan jossa 38°C. (käytä samaa laatikkoa/sous vide sauvaa kuin massan valmistuksessa, säädä SV sauvan lämpötilaksi 38°C) Laita muotin alle koroke, jotta se on vedenpinnan yläpuolella (kts kuvaa lopussa). Peitä pyyhkeellä.
  15. Seuraavan 1,5 tunnin ajan käännä muotti 30 min välein.
  16. Toisella kääntökerralla poista harso, käännä juusto ja laita juusto takaisin muottiin ja samaan tilaan.
  17. Siirrä juusto huoneen lämpötilaan 4-6 tunniksi
  18. Siirrä juusto tilaan, jossa 15°C
  19. Jäähdytä suolaliuos myös 15°C
  20. Laita juusto suolaliuokseen 2 tunniksi, suola yläpinta (1 tl)
  21. Käännä juusto puolivälissä, suolaa yläpinta (1tl)
  22. Poista juusto liuoksesta, kuivaa ja aseta tilaan, jossa 11-13°C ja 85-90% RH
  23. Pyyhi juusto päivittäin harsolla, joka on kostutettu 6-8% suolaliuokseen. Käännä juusto.
  24. 10 päivän päästä juuston pitäisi pehmentyä selvästi.
  25. Kypsytä 2 viikkoa – 2 kuukautta.

NAUTI 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top