Alppijuusto tyylinen juusto

Aineet:
▪ 8-10 l Täysmaitoa tai Tilamaitoa
▪ 1/2 tl Thermophilic Culture. (AT)
▪ 1/16 tl Propionic Shermanii liuotettuna 1 dl lämmintä maitoa
▪ 5/8 tl Kalsiumkloridi liuotettuna 1 dl vettä
▪ ½ tl Juoksute (Rennet) liuotettuna 1 dl haaleaa vettä.
▪ 18%:sta suolaliuosta
▪ Siideriä voiteluun/hierontaan (valitsemasi maku + sekoita hunajaa maun mukaan) Tee tämä liuos päivää ennenkuin käytät sitä !!!!
▪ 1/32 tl Brevibacterium Linens liuotettuna 2 dl em. siideriä

Ohjeet:

  1. Lämmitä maito 30º C.
  2. Lisää Thermophilic Culture (AT) ja Propionic Shermanii.
  3. Anna levätä 5 min, sekoita
  4. Peitä kannella ja anna levätä 45 min.
  5. Tarvittaessa lisää kalsiumkloridi, sekoita
  6. Lisää juoksute ja sekoita max 1 min.
  7. Anna levätä noin 40 min (tsekkaa videolta miten tietää massan olevan valmis)
  8. Leikka juustomassa 5mm kuutioksi vaakasuuntaan juustoharpilla ja pallovispilällä pystysuuntaan.
  9. Anna levätä 5 min
  10. Nosta lämpö 47º C ja sekoita juustomassaa pallovispilällä 15 min jotta saat juustomassan rakeista noin rusinan kokoisia.
  11. Anna levätä 5 min
  12. Poista 1,25l heraa kattilasta ja korvaa se vastaavalla määrällä 48º C vettä
  13. Tarkista lämpötila, sen tulisi olla noin 48 º C
  14. Sekoita massaa 15 min
  15. Anna massan levätä 5 min
  16. Kaada massa/hera siivilään jossa harsoKaada massa/hera siivilään jossa harso
  17. Peitä siivilä kannella ja anna massan levätä Peitä siivilä kannella ja anna massan levätä 10 min10 min
  18. Kaada juustomassa takaisin kattilaan
  19. Murskaa käsin juustomassa muruiksi ja siirrä käsin muottiin/harsoonMurskaa käsin juustomassa muruiksi ja siirrä käsin muottiin/harsoon
  20. Aseta muotti prässiin.Paino 15 kg ja aika 30 min.
  21. Poista muotti prässistä, poista massa muotista ja harsosta ja käännä. Laita takaisin harsoon ja muottiin.
  22. Prässiin ja paino 15 kg ja aika 10 tuntia.
  23. Poista muotti prässistä, poista juusto muotista sekä poista harso.
  24. Laita juusto suolaliuokseen 10 tunniksi, käännnä juusto 5 tunnin jälkeen.
  25. Poista juusto suolaliemestä ja aseta juustomatolle.
  26. Peitä juusto harsolla ja kuivaa Peitä juusto harsolla ja kuivaa 2 päivää,2 päivää, käännä juustoa käännä juustoa 6 tunnin6 tunnin välein.välein.
  27. Poista juusto harson alta ja ripottele Poista juusto harson alta ja ripottele ½ tl½ tl suolaa molemmille puolille ja hiero suolaa molemmille puolille ja hiero se juustoon joka puolellese juustoon joka puolelle
  28. Aseta juusto kypsytylaatikkoon ja laatikko kypsytystilaan Aseta juusto kypsytylaatikkoon ja laatikko kypsytystilaan 18º C / 85% RH
  29. Käännä juusto päivittäin Käännä juusto päivittäin 7-10 päivän päivän aikana, puhdista ja kuivaa samalla aikana, puhdista ja kuivaa samalla kypsytyslaatikko ja laita juusto laatikkoon ja kypsytyslaatikko ja laita juusto laatikkoon ja samaan kypsytystilaan.
  30. Juuston pinta saattaa tulla liukkaaksi mutta se kuuluu asiaan.
  31. 7-10 päivän 10 päivän jälkeen jälkeen pyyhi pyyhi B. Linens+siideriliuoksella,, puhdista ja kuivaa kypsytyslaatikko ja laita kypsytyslaatikko tilaan jossa tilaan jossa 12C ja 95% RH.
  32. Toista pesu 2 kertaa viikossaviikossa 2-4 viikon ajan
  33. 10 päivän jälkeen oranssin värin pitäisi näkyä juuston pinnassa.
  34. 2-4 viikon jälkeen pyyhi juusto ainostaan siiderillä ja jatka tätä 2 kuukauden ajan.
  35. NAUTI 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top