Aineet:
▪ 8-10 l Täysmaitoa tai Tilamaitoa
▪ 1/2 tl Thermophilic Culture. (AT)
▪ 1/16 tl Propionic Shermanii liuotettuna 1 dl lämmintä maitoa
▪ 5/8 tl Kalsiumkloridi liuotettuna 1 dl vettä
▪ ½ tl Juoksute (Rennet) liuotettuna 1 dl haaleaa vettä.
▪ 18%:sta suolaliuosta
▪ Siideriä voiteluun/hierontaan (valitsemasi maku + sekoita hunajaa maun mukaan) Tee tämä liuos päivää ennenkuin käytät sitä !!!!
▪ 1/32 tl Brevibacterium Linens liuotettuna 2 dl em. siideriä
Ohjeet:
- Lämmitä maito 30º C.
- Lisää Thermophilic Culture (AT) ja Propionic Shermanii.
- Anna levätä 5 min, sekoita
- Peitä kannella ja anna levätä 45 min.
- Tarvittaessa lisää kalsiumkloridi, sekoita
- Lisää juoksute ja sekoita max 1 min.
- Anna levätä noin 40 min (tsekkaa videolta miten tietää massan olevan valmis)
- Leikka juustomassa 5mm kuutioksi vaakasuuntaan juustoharpilla ja pallovispilällä pystysuuntaan.
- Anna levätä 5 min
- Nosta lämpö 47º C ja sekoita juustomassaa pallovispilällä 15 min jotta saat juustomassan rakeista noin rusinan kokoisia.
- Anna levätä 5 min
- Poista 1,25l heraa kattilasta ja korvaa se vastaavalla määrällä 48º C vettä
- Tarkista lämpötila, sen tulisi olla noin 48 º C
- Sekoita massaa 15 min
- Anna massan levätä 5 min
- Kaada massa/hera siivilään jossa harsoKaada massa/hera siivilään jossa harso
- Peitä siivilä kannella ja anna massan levätä Peitä siivilä kannella ja anna massan levätä 10 min10 min
- Kaada juustomassa takaisin kattilaan
- Murskaa käsin juustomassa muruiksi ja siirrä käsin muottiin/harsoonMurskaa käsin juustomassa muruiksi ja siirrä käsin muottiin/harsoon
- Aseta muotti prässiin.Paino 15 kg ja aika 30 min.
- Poista muotti prässistä, poista massa muotista ja harsosta ja käännä. Laita takaisin harsoon ja muottiin.
- Prässiin ja paino 15 kg ja aika 10 tuntia.
- Poista muotti prässistä, poista juusto muotista sekä poista harso.
- Laita juusto suolaliuokseen 10 tunniksi, käännnä juusto 5 tunnin jälkeen.
- Poista juusto suolaliemestä ja aseta juustomatolle.
- Peitä juusto harsolla ja kuivaa Peitä juusto harsolla ja kuivaa 2 päivää,2 päivää, käännä juustoa käännä juustoa 6 tunnin6 tunnin välein.välein.
- Poista juusto harson alta ja ripottele Poista juusto harson alta ja ripottele ½ tl½ tl suolaa molemmille puolille ja hiero suolaa molemmille puolille ja hiero se juustoon joka puolellese juustoon joka puolelle
- Aseta juusto kypsytylaatikkoon ja laatikko kypsytystilaan Aseta juusto kypsytylaatikkoon ja laatikko kypsytystilaan 18º C / 85% RH
- Käännä juusto päivittäin Käännä juusto päivittäin 7-10 päivän päivän aikana, puhdista ja kuivaa samalla aikana, puhdista ja kuivaa samalla kypsytyslaatikko ja laita juusto laatikkoon ja kypsytyslaatikko ja laita juusto laatikkoon ja samaan kypsytystilaan.
- Juuston pinta saattaa tulla liukkaaksi mutta se kuuluu asiaan.
- 7-10 päivän 10 päivän jälkeen jälkeen pyyhi pyyhi B. Linens+siideriliuoksella,, puhdista ja kuivaa kypsytyslaatikko ja laita kypsytyslaatikko tilaan jossa tilaan jossa 12C ja 95% RH.
- Toista pesu 2 kertaa viikossaviikossa 2-4 viikon ajan
- 10 päivän jälkeen oranssin värin pitäisi näkyä juuston pinnassa.
- 2-4 viikon jälkeen pyyhi juusto ainostaan siiderillä ja jatka tätä 2 kuukauden ajan.
- NAUTI 😊